Out of Storage

Route 2: Van Grachtenpand tot Villa Kakelbont

Een familieroute over huis en interieur

Birgit Bertram

Voor families met kinderen van 7–12 jaar

Met deze route komen jullie langs kunstwerken, die met huis en interieur te maken hebben. Allemaal dingen dus, die je ook van thuis kent, maar hier is het allemaal net iets anders. Dat is heel typisch voor kunst en precies dat waarnaar we hier samen op zoek gaan. De kunstenaars willen ons hiermee verleiden eens opnieuw over onze leefomgeving na te denken.

In deze route vind je achtergrondinformatie over de kunstwerken, maar ook kleine vragen en opdrachten; om nog eens nauwkeuriger te kijken, na te denken, in gesprek te raken of creatief te worden. Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden en opdrachten te doen. Maak je eigen keuze!

Voor de vragen zijn er niet altijd goede of foute antwoorden en voor de opdrachten gaat het ook niet per se om juiste oplossingen. Dat is trouwens ook heel typisch voor kunst. Belangrijk is dat jullie voor je eigen familie antwoorden proberen te vinden, maar het is ook mogelijk dat er geen eenduidige antwoorden zijn. In dat geval kan een open discussie ook heel inspirerend zijn, toch? Hopelijk kijk je echter als je straks weer thuis bent met heel andere ogen naar je huis en interieur!

Joseph Grigely, Kitchen Conversation, 1996